22.00 лв. 17.60 лв.

Херцог

Дата на излизане: 7.06.2021 г.
Превод: Боряна Даракчиева
Корица: Милена Вълнарова
Обем: 480 страници
Формат: 13х20 см
Корица: мека

22.00 лв. 17.60 лв.

Моузес Херцог е доктор по философия, бивш съпруг, бивш преподавател, бивш приятел, очарователен страдалец и мрачен шегобиец. Заседнал някъде между дванайсети и двайсети век, той наблюдава с меланхолия разпадането на живота си, бушуването на личните бедствия, триумфа на враговете си, отказа от ценностите и опитва да се съпротивлява или смири.

,,Херцог на Белоу е велико творение – Леополд Блум на американската литература, но с една разлика: в ,,Одисей“ енциклопедичният ум на автора е въплътен в езиковата тъкан на романа, Джойс не отстъпва на Блум огромната си ерудиция, интелекта, реторичната си мощ, докато в ,,Херцог“ Белоу дарява героя си с всичко това.“

Филип Рот

Сол Белоу е роден в Канада, в семейство на емигранти от Санкт Петербург, които по-късно се заселват в Чикаго – там той завършва антропология и социология. Три пъти е удостояван с Националната награда за литература – една от тях за ,,Херцог”, а през 1976 г. печели ,,Пулицър” за ,,Дарът на Хумболт” и Нобелова награда за литература.

Носител на ,,Нобел“ за литература – 1976 г.

Носител на ,,Пулицър“ – 1976 г.

Носител на Националната книжна награда на САЩ – 1954, 1965, 1971 г.

Носител на Националния медал за изкуства – 1988 г.

Носител на наградата ,,О’Хенри“ – 1980 г.

и много други

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах