8.99 лв. 6.29 лв.

Манго и Бамбам: Съвсем НЕ-прасе

Подходяща за: 3-8 години
Дата на излизане: 15.11.2016 г.
Превод: Стефан Радев
Илюстрации: Клара Вулайъми
Обем: 144 страници
Формат: 13×18,5 см
Корица: мека

8.99 лв. 6.29 лв.

МАНГО ВСИЧКОВА е момиче, което го бива във всичко, не само в карате и шах.
БАМБАМ е азиатски тапир и съвсем категорично не-прасе.
Когато Манго среща Бамбам, те стават приятели. Дали ще бягат от тигри, ще скачат във вода, или ще опитват бананови палачинки, двамата ще открият, че приключенията са по-хубави, когато са заедно.

За авторите:

ПОЛИ ФЕЙБЪР
се е занимавала с приготвяне на сандвичи и е била акушерка, преди да започне да пише. Става доброволец в четения на организацията „Бийнсталк” и прави своя мъничка библиотека пред дома си. Това е първата й книга.

КЛАРА ВУЛАЙЪМИ
е посещавала училището по изкуства в Челси и Кралската академия. Обича да рисува от детска възраст и е написала и илюстрирала безброй истории и книги с картинки. Дъщеря е на прочутия автор и илюстратор Шърли Хюс.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах