14.98 лв. 11.98 лв.

Приказка за цар Салтан

Илюстрации: Пенко Гелев
Корица: Пенко Гелев

Подходяща за: 8-12 години
Дата на излизане: 23.08.2022 г.
Превод: Тодор Харманджиев
Илюстрации: Пенко Гелев
Обем: 48 страници
Формат: 21,5×21,5 см
Корица: мека

14.98 лв. 11.98 лв.

Вятър весело плющи,

кораб весело лети

покрай острова Буяна,

към града на цар Салтана;

ей желаната страна

в синята далечина.

Александър Сергеевич Пушкин (1799 – 1837) е руски поет, критик, писател и драматург. Смятан е за един от най-значимите руски лирици, който поставя основите на съвременната руска поезия. Той е от дворянски род, но често е в конфликт с властта. Неговият син участва в Освобождението на България от османска власт. „Приказка за цар Салтан” е една от приказките, за които е вдъхновен от руското народно творчество.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах