22.00 лв. 17.60 лв.

Без съмнение; Култура и ценност; Лекция върху етиката

Дата на излизане: 30.01.2023 г.
Превод: Константин Янакиев
Обем: 312 страници
Размер: 13х20 см
Корица: мека

22.00 лв. 17.60 лв.

Сборникът с три текста от Кеймбриджкия период на големия философ Лудвиг Витгенщайн запълва сериозна празнота в българската философска книжнина.

„Без съмнение“ е последният му текст, върху който той продължава да работи до смъртта си на 29.04.1951 г. В него Витгенщайн се стреми по характерния си начин да изобличава философските патологии на езика. Но същевременно в размишленията му се очертава и някаква положителна позиция: нашето знание почива върху основи, които са отвъд обсега на критиката и рационалния контрол.

„Култура и ценност“ е подборка на фрагменти от целия Кеймбриджки период на Витгенщайн. Тя подпомага разбирането на Витгенщайновата мисъл, като разкрива нагласите, ценностите и стремежите, заложени в нея. „Без съмнение“ и „Култура и ценност“ се публикуват за първи път на български език. Изданието се допълва от нов превод на кратката, но изключително наситена смислово „Лекция върху етиката“.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах