22.00 лв. 15.40 лв.

Сцени от един семеен живот, Сарабанда, Есенна соната, Персона

Преводач: Васа Ганчева, Меглена Боденска
Корица: Костадин Кокаланов
Обем: 384 страници
Формат: 13,5×21 см
Корица: твърда

22.00 лв. 15.40 лв.

През 2018 г. светът чества сто години от рождението на Бергман. Четири от неговите велики киноновели – „Сцени от един семеен живот“, „Сарабанда“, „Есенна соната“ и „Персона“, бяха събрани в една книга по този повод. Първите три са преведени от Васа Ганчева. Четвъртата – „Персона“, излиза за пръв път на български в това издание в превод на Меглена Боденска.

За автора:

Ернст Ингмар Бергман е роден на 14 юли 1918 г. в Упсала, Швеция. Син е на пастор и затова получава строго и религиозно образование. На десетгодишна възраст той се сдобива с кинокамера и това определя бъдещето му завинаги.

Най-добрият режисьор на всички времена – това отличие Ингмар Бергман получава на 50-ия Международен филмов фестивал в Кан през май 1997 г. Наградата „Палма на палмите” взима от името на шведския режисьор неговата дъщеря Лин. Това е само едно от многобройните отличия, които му връчват. Той е вдъхновение за множество режисьори, образите във филмите и пиесите му са толкова характерни, че името му се използва като нарицателно – „бергманов”. Двайсет години по-късно, след четиресет филма, сто и седемдесет театрални постановки, шест брака, множество връзки, през 2007 г. той си отива от този свят.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах