“Златният век на българската опера” събра меломаните в книжарница

« Всички новини

Вечерта, посветена на “Златният век на българската опера” събра най-запалените меломани в книжарница. На 2 юни изтъкнатата изследователка проф. Боянка Арнаудова представи едноименната си книга в център “Гринуич” и разисква с публиката от различни възрасти защо тъкмо през тоталитарния режим българската опера достига своя „златен век“ и как във време на най-аскетичен живот на българите, когато пътуванията зад граница са изключения, у нас се развива феноменално поколение оперни певци.

Специални гости на семинара, включен в Календара на културните събития на столицата, бяха някои от героите на мащабното издание от 608 страници. Заедно с модератора на вечерта Диляна Димитрова – главен редактор на медията за култура „Площад Славейков”, проф. Арнаудова се впусна в пътуване във времето и спомените на героите си – Никола Николов, Гена Димитрова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска.

 

Зам.-кметът на столицата Мирослав Боршов слуша с внимание историите на златното поколение оперни певци.

 

 

Големият певец и педагог проф. Павел Герджиков – един от двайсетимата герои на книгата, разказа моменти от бляскавата си кариера, а ректорът на Музикалната академия проф. Сава Димитров бе категоричен, че след време към тези имена ще се присъединят още българи.

 

 

 

Специално за събитието от чужбина пристигна и баритонът Кирил Манолов, който е сред най-търсените оперни звезди в световен план. Неговият път тръгва именно като наследник на великите български гласове като лауреат от конкурсите „Борис Христов” и Гена Димитрова.

 

Проф. Павел Герджиков разказа спомени от славната си кариера.

Проф. Арнаудова раздава автографи.

 

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах