22.00 лв. 16.00 лв.

Чиракът на магьосника

Дата на издаване: 28.07.2021 г.
Превод: Милен Малаков
Корица: Дора Иванова
Обем: 424 стр.
Формат: 20х13 см.
Корица: мека

22.00 лв. 16.00 лв.

Пътешествие към Изтока, към недрата на мъдростта, но и към себе си – тази вечна история разказва романът „Чиракът на магьосника”.

Авторът предизвиква читателите да открият вселенската мъдрост и вътрешната си хармония. Главният герой потегля към Хималаите, за да търси прочутия учител Йогананда. Открива го, но освен неговите притчи и непредсказуемост намира и загадъчен американец и невинно тибетско момиче. Всяка от тези срещи променя душата и егото му.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах