18.00 лв. 14.00 лв.

Игуаната

Дата на издаване: 7.07.2021 г.
Обем: 224 стр.
Формат: 20х13
Корица: мека

18.00 лв. 14.00 лв.

Подводният град Фтан е вълнуващо място – там живее народът на сирените, гъмжи от чудни риби и други хрилати същества. Входът за него обаче е скрит в сънищата, чийто пазител е Игуаната с пламтящи очи. Най-добрият ѝ приятел е едно момче, а неговият най-добър приятел е напът да остане сирак, защото баща му загива при инцидент с моторна шейна, а майка му е в кома. Романът „Игуаната” от канадския писател Дени Терио е вълнуваща история за приятелството, родено от скръбта и силата на въображението.

С този роман Дени Терио дебютира бляскаво на литературната сцена преди двайсет години – той му донесе наградите „Франция – Квебек” (2001), Anne-Hébert (2002), Odyssée (2002) и Combat des livres на Радио Канада (2007). У нас Дени Терио е познат с романа си „Странните преживелици на един пощальон”, издаден от „Лист” през 2019 г. Роден в малко миньорско градче в Квебек на 24 август 1959-а в Квебек, завършил психология, той пише на френски не само романи, но и сценарии. Четири пъти е финалист за наградата Gémeaux.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах