25.00 лв. 20.00 лв.

Карнавалът на животните

Илюстрации: Паскал Борде

Дата на излизане: 3.05.2022 г.
Превод: Валентина Бояджиева
Илюстрации: Паскал Борде
Обем: 72 страници
Размер: 18х24 см
Корица: твърда

25.00 лв. 20.00 лв.

Карнавал, вдъхновен от музикалния шедьовър на Камий Сен-Санс

 Текстът, който ви предлагам, наистина разказва история, но история, която, вместо просто да съпровожда нотите, кара ушите да се отворят, за да ги чуят по-добре. Музиката не представя света като картините, фотографиите и киното, тя има собствен живот и свое особено очарование; при все това може да се забавлява да възпроизвежда елементи от природата – реването на магарето, кукуригането на петела или кукането на кукувицата. Може да предлага форми, движения, цветове или пък да се подиграва с остарели мелодии, като ги превърне в костенурки, слонове и динозаври.

Ерик-Еманюел Шмит

Ерик-Еманюел Шмит (р. 1960) е сред най-четените и поставяни френскоезични автори. Свири на пиано от 9-годишен и детската му мечта е да стане композитор. Един ден майка му го води на представление на „Сирано дьо Бержерак“ с Жан Маре и оттогава театърът става негова страст, а амбицията му е да бъде писател.

С днешна дата пиесите му се радват на топъл прием, както от публиката, така и критиците. Три пъти е удостояван с награда „Молиер”, има и Гран при за театър на Френската академия. Пиесите му се играят в повече от 50 държави. Сред най-обичаните от тях са „Господин Ибрахим и цветята на Корана”, „Енигматични вариации”, „Развратникът”, „Оскар и розовата дама”, „Хотел между тоя и оня свят”.

Книгите на Шмит са преведени на 48 езика. Историите в „Карналът на животните” са родени от възторга на писателя към музикалния шедьовър на Камий Сен-Санс.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах