15.00 лв. 10.00 лв.

Онзи в мен

Дата на излизане: 27.03.2019 г.
Превод: Боряна Даракчиева
Корица: Теодор Ушев
Обем: 222 страници
Формат: 13×20,5 см
Корица: мека

15.00 лв. 10.00 лв.

Този прогарящ, провокиращ роман започва с груба метаморфоза – един мъж се събужда в празната си къща, сред дървета и вой на койоти, за да започне всекидневното си пътуване из преплетените пътища на миналото и настоящето.

В първия си роман носителят на „Пулицър” за драматургия Сам Шепърд се опитва да постигне пределна искреност, да позволи на онзи, който обитава всеки от нас, фракталното същество от минало, настояще и сънища, да разкаже за любовта, самотата и за неравния, неизбродим пейзаж на вътрешната ни пустиня.

Преводът на тази книга взе наградата на Съюза на преводачите в България за 2019 г. и бе номиниран за националната награда “Кръстан Дянков”.

За автора:

Сам Шепърд (1943-2017)) е американски драматург, актьор и режисьор.

Започва да се занимава с театър през 60-те години в Ню Йорк, издава няколко сборника с разкази и есета, пише пиеси. За пиесата „Погребаното дете“ получава награда „Пулицър” през 1979 г. Освен това той се снима и режисира телевизионни и кино филми, през 1983 година е номиниран за „Оскар” за поддържаща роля за участието си във филма „Истински неща” („The Right Stuff“).

„Онзи в мен” е дебютният му роман, излязъл пет месеца преди смъртта му.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах