22.00 лв. 17.60 лв.

Отдел

Дата на излизане: 11.05.2022 г.
Превод: Боряна Даракчиева
Корица: Калоян Илиев - Кокимото
Обем: 440 страници
Размер: 13х20 см
Корица: мека

22.00 лв. 17.60 лв.

Игор Петрович, уволнен от „органите“ поради непригодност, получава служба в спокоен Отдел, който се намира в сградата на старо котелно в индустриалната зона. Колегите му са все бивши, провинили се кадри на ФСБ. Или поне така изглежда на пръв поглед – че „Отдел“ е история за живота на съвременните „бивши“, отхвърлени от системата. Постепенно осъзнаваме, че работата им е да ликвидират съвсем обикновени на вид хора. Нито един от отдела не знае защо. Това е роман за машината на терора, която винаги сме си представяли като нещо външно, страховито и непобедимо, но чиито зъбни колелца може би се въртят във всеки от нас.

Алексей Салников (1978) е руски писател и поет. Има четири романа досега. Най-известният от тях е „Петрови в грипа и около него”, по който режисьорът Кирил Серебренников снима филм през 2021 г. „Отдел” първо е публикуван през 2015 г. в списание „Волга”, през 2018-а излиза и в книга.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах