22.00 лв. 17.60 лв.

Под вулкана

Дата на излизане: 9.09.2022 г.
Превод: Спас Николов
Корица: Станислав Беловски
Обем: 496 страници
Формат: 13,5×18,5 см
Корица: мека

22.00 лв. 17.60 лв.

Зловещата и мистериозна сянка на вулкана Попокатепетъл е надвиснала над съдбата на Джефри Фърмин, бивш британски консул в Куаунауак, Мексико. Докато Джефри се бори с последиците на унищожителната си зависимост от алкохола, при него се завръща съпругата му Ивон в опит да спаси разпадащия им се брак. Разказът преплита драматичните им съдби с тези на Хю – полубрат на Джефри, и Жак Ларюел – негов приятел от детинство. Романът проследява събитията от един-единствен ден: Деня на мъртвите.

Романът му „Под вулкана“ съдържа автобиографични елементи от престоя на Малкълм Лоури с първата му съпруга в Мексико, където проблемите му с алкохола се задълбочават. Това е най-известното му произведение, признато за безспорен шедьовър на английския модернизъм и един от най-големите романи на XX век.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах