Алиса в Страната на чудесата – илюстрации Салвадор Дали

Илюстрации: Салвадор Дали

Дата на излизане: 25.04.2024 г.
Превод: Лазар Голдман
Илюстрации: Салвадор Дали
Дизайн: Милена Вълнарова
Обем: 144 страници
Размер: 16,5х23,5 см
Корица: твърда

39.00 лв.

Салвадор Дали (1904 – 1989) рисува илюстрации за „Алиса в Страната на чудесата” през 1969 г. за лимитирано издание от 2700 броя. Художникът  подписва лично всяка от 12-те картини за всяка от главите в книгата. Изборът на Дали не е случаен, нито се дължи на голямата му слава. Сюрреалистите, към чието течение принадлежи художникът, смятат книгата на Луис Карол (1832 – 1898) за първото сюрреалистично произведение.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах