26.00 лв. 20.80 лв.

Историята на доктор Дулитъл

Илюстрации: Люба Халева
Корица: Люба Халева

Дата на излизане: 27.10.2022 г.
Превод: Стефан Радев
Илюстрации: Люба Халева
Обем: 120 страници
Размер: 18х24 см
Корица: твърда

26.00 лв. 20.80 лв.

Познавах един папагал ара, който можеше да казва „Добро утро!“ по седем различни начина, даже без да си отваря устата. Владееше всички езици – че и гръцки. Купи го един стар професор със сива брада. Но той не се задържа много при него. Каза, че старецът не говорел добре гръцки и той не издържал да го слуша как неправилно преподава езика. Хора! Боже мили! Предполагам, че ако хората някога се научат да летят – дето го може всяко врабче, – никога няма да спрат да се хвалят!

Хю Лофтинг (1886 – 1947) е английски писател за деца, който първо работи като железопътен инженер и геодезист в Канада, Африка и Куба. Започва да пише историите за доктор Дулитъл от фронта по време на Първата световна война. Носител е на наградата „Нюбъри” за тази книга.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах