23.00 лв. 18.40 лв.

Април в Испания

Дата на излизане: 28.04.2023 г.
Превод: Иглика Василева
Корица: София Попйорданова
Обем: 368 страници
Размер: 13х20 см
Корица: мека

23.00 лв. 18.40 лв.

Ейприл Латимър е убита от брат си, който в последните часове преди да отнеме живота си признава за поредица от кръвосмешения в семейството им – едно от най-влиятелните и опасни в политическия живот на Ирландия. Бащата на приятелката й Фийби я среща жива години по-късно в испанския град Сан Себастиан. Фийби пристига заедно с инспектор Страфорд, за да потвърди самоличността й. По петите им обаче тръгва и наемен убиец…

 

 

Джон Банвил (1945) е ирландски писател, носител на призовете „Джеймс Тейт Блек Мемориъл“ за 1976 г., „Букър“ за 2005-а, „Франц Кафка“ за 2011-а, Австрийската държавна награда за европейска литература за 2013 г. и „Принцът на Астурия“ за 2014-а. От години е спряган за Нобеловата награда за литература. Критиците го наричат блестящ стилист, а той твърди, че опитва да съчетае поезия и проза по нов начин.

Пише криминални романи и под псевдонима Бенджамин Блек. Инспектор Страфорд е герой от криминална поредица, която започва с романа „Сняг“ и продължава с „Април в Испания”.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах