15.00 лв. 12.00 лв.

Част последна

Дата на излизане: 20.04.2021 г.
Превод: Любомир Илиев
Корица и дизайн: София Попйорданова
Обем: 128 страници
Формат: 12х20 см
Корица: мека с крила

15.00 лв. 12.00 лв.

Густав Малер пресича за последен път Атлантическия океан от Америка към Европа на борда на голям пътнически кораб. Пътува от страната, в която е постигнал най-големия успех в кариерата си, към родната си Австрия. Той е неизлечимо болен и само няколко седмици по-късно умира във Виена, откъдето започва пътят му към големите музикални сцени. Композиторът лежи на палубата, увит в одеяла, предал се на спомените, и гледа към хоризонта. Спомня си за битките срещу закостенялостта, невежите критици и музиканти и дори срещу антисемитизма, на който е бил подложен.
Паралелът с Томас Ман и неговата „Вълшебната планина“ е неизбежен.

Роберт Зееталер е един от големите съвременни австрийски писатели. Актьор и сценарист първо, той създава книги, в които кинематографичното е отличителен белег. Носител е на
множество австрийски и международни награди за литература. Досега на български са издадени три от романите му.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах