Готварска книга за големи деца

Илюстрации: Аля Маркова
Корица: Аля Маркова

Дата на излизане: 17.02.2023 г.
Илюстрации: Аля Маркова
Обем: 224 страници
Размер: 19х27 см
Корица: твърда

35.00 лв.

“Готварска книга за големи деца” е авторска готварска книга на Аля Маркова, в която са събрани 28 рисувани рецепти основно от българската кухня. Аля превръща готвенето в забавно преживяване, включила е в изданието и всякакви съвети за спестяване на част от усилията, например за чистене, също и няколко варианта на една и съща рецепта. 

Аля Маркова е българска илюстраторка и кулинарен блогърка, която дълги години живее и работи в Испания. Основно илюстрира книги и учебници за испански издателства, по-малко за български. Години наред поддържа блога Cartoon Cooking, в който рисува готварските си рецепти. Събира тези готварски илюстрации в книга, която излиза през 2023 г

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах