35.00 лв. 28.00 лв.

Готварска книга за големи деца

Илюстрации: Аля Маркова
Корица: Аля Маркова

Дата на излизане: 17.02.2023 г.
Илюстрации: Аля Маркова
Обем: 224 страници
Размер: 19х27 см
Корица: твърда

35.00 лв. 28.00 лв.

“Готварска книга за големи деца” е авторска готварска книга на Аля Маркова, в която са събрани 28 рисувани рецепти, част от които са лични нейни, други са интерпретации на известни рецепти, някои са от българската кухня. Аля превръща готвенето в забавно преживяване. “Това е книга за всеки, който обича да си хапва и да се забавлява, докато готви. За всеки, който не смята, че да си голям, значи да не си дете – и че да си дете, не значи непременно, че не си също голям”, казва Аля

Аля Маркова е българска илюстраторка и кулинарна блогърка, която дълги години живее и работи в Испания. Илюстрира книги за испански издателства, рисува за списания и учебници, напоследък работи повече в България. Най-важни за нея са проектите, свързани с кулинарията.

Години наред поддържа блога Cartoon Cooking, създаден през 2009 г., в който рисува готварските си рецепти. Събира тези готварски илюстрации в книгата “Готварска книга за големи деца”, която излиза през 2023 г

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах