15.00 лв. 10.50 лв.

Коларят на Смъртта

Корица: Люба Халева

Дата на издаване: 21.09.2021 г.
Превод: Меглена Боденска
Корица: Люба Халева
Обем: 216 стр.
Формат: 20х13 см.
Корица: мека

15.00 лв. 10.50 лв.

„Затворнико, излез от своята тъмница!“

Давид Холм е фатално привлекателен мъж, олицетворение на злото – пропаднал пияница, който тормози жена си и трите си деца. Попада в малък градец, където Армията на спасението помага на изгубените души. Чарът на Холм покорява сестра Едит, която иска да го спаси, но буди само присмеха му. Тя се заразява от него от туберкулоза и в новогодишната нощ лежи на смъртния си одър. Същата нощ Давид Холм е убит при пиянска свада. Преди да отиде в отвъдното, като пътник в колата на Смъртта той трябва да навести хората, чийто живот е опропастил. Последната му спирка е при сестра Едит.

„Коларят на смъртта“ е любимият роман на Селма Лагерльоф. Той е издаден в България за пръв път преди почти един век, най-вероятно в превод от немски език. Оттогава не е преиздаван. Това е първият му превод от шведски език. Легендарен е филмът на Виктор Шострьом по книгата.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах