20.00 лв. 16.00 лв.

Трилогия. Бдение. Бленуванията на Улав. Отмала

Корица: Люба Халева

Превод: Стела Джелепова
Корица: Люба Халева
Обем: 232 страници
Размер: 13х20
Корица: мека

20.00 лв. 16.00 лв.

Младите Ашле и Алида напускат родния край, за да търсят своето място в света. Скитат се бездомни и изгубени из сивотата на стария Берген. Жертват съвестта си заради любовта и трябва да се изправят пред последиците от деянията си. Юн Фосе изгражда историята на Ашле и Алида в три кратки романа – „Бдение“, „Бленуванията на Улав“ и „Отмала“. Разказът преминава през поколения и векове, изпълнен с драматизъм – любов, смърт и убийство, загубени завинаги деца и родители, жестокостта на хората с власт, но и тази, на която са способни „добрите хора“. Езикът на норвежките диалекти, едновременно напевен и суров, отпраща читателя към устната традиция, към ледените приказки, разказвани в дългите северни нощи на някой далечен фиорд.

„Чета Фосе, защото размива границите между живота и смъртта, между физичното и метафизичното.“ – Ескил Шелдал, Vårtland

„Поет, който с гласа си кара прозата да запее.“ – Андреас Висе, Dagbladet

„Фосе е сравняван с Бекет и Ибсен… [стилът му] притежава чудовищна поетична простота.“ –Ню Йорк Таймс

„Неслучайно все по-често спрягат името му за Нобеловата награда за литература.“ – Гру Йолста Нилсен, Bergens Tidende

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах