Кратка история на операта, 1 том

Дата на излизане: 4.12.2023 г.
Обем: 672 страници
Размер: 18х13 см
Корица: твърда

26.00 лв.

В “Кратка история на операта” дългогодишната преподавателка в Музикалната академия проф. Боянка Арнаудова поставя оперното изкуство в исторически контекст и като част от развитието на културата. Книгата е част от двутомник и обхваща периода от създаването на операта с Мистериите и античната трагедия, през песните на трубадурите, литургичната драма, ренесансовите пасторали, английските “Маски” и Комедия дел арте до Хендел, Глук Моцарт.

Днес наричат операта елитарно изкуство, но тя продължава да пълни залите, независимо от цената на билетите.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах