32.00 лв. 25.60 лв.

Мидълмарч, I том

Дата на излизане: 15.08.2023 г.
Превод: Весела Кацарова
Корица: Милена Вълнарова
Обем: 640 страници
Размер: 13х20 см
Корица: твърда

32.00 лв. 25.60 лв.

Всички ние, простосмъртните, както мъжете, така и жените, успяваме да преглътнем много разочарования в промеждутъка от закуската до вечерята. Сдържаме сълзите си и макар и с малко пребледнели устни, отговаряме на запитванията с едно „О, нищо!“. Помага ни гордостта, а гордостта съвсем не е лошо качество, щом ни подтиква да скрием собствените си огорчения, за да не огорчим хората около нас.

Мидълмарч е въображаемо градче с истински герои, които всеки среща.

Доротея Брук има благородно сърце и то постоянно я подтиква към саможертви. Така тя попада в брак, който се оказва капан. Д-р Лидгейт пристига в Мидълмарч с мечти за открития в медицината, а намира… съпруга. Какви тайни крие Уил Ладисло и ще се впише ли в града? Колко струва дадената дума?

Романът „Мидълмарч” e панорама на бурна епоха, свидетелство за живота в английската провинция през XIX век и битките за парламентарни реформи в страната на кралица Виктория.

Джордж Елиът е литературният псевдоним на английската писателка, поетеса, журналистка и преводачка Мери Ан Евънс (1819 – 1880). Тя е сред най-значимите романисти от Викторианската епоха, реализмът и психологическата дълбочина са характерна черта на творбите ѝ. Решава да пише под мъжко име, за да е сигурна, че ще вземат книгите ѝ насериозно и няма да ги четат единствено като романтични истории. Скандализира света, защото избира да живее с женен мъж – философа Джордж Хенри Луис.

 

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах