22.00 лв. 17.60 лв.

Молитвеник

Дата на излизане: 11.07.2023 г.
Превод: Зорница Христова
Корица: Дора Иванова
Обем: 304 страници
Размер: 13х20 см
Корица: мека

22.00 лв. 17.60 лв.

Ето какво се случи: тя оставила един мъж, оставила втори, тръгнала пак да пътешества с първия; зарязала го да умре сам. Едното й дете го отнела „историята“, а другото – разни „усложнения“ (и в двата случая предавам какво казваха хората), а тя решила, че е способна да се отърси от всичко това, и дошла в Бока Гранде като туристка. Una turista. Така поне твърдеше. Всъщност дойде тук не толкова като туристка, колкото като временно пребиваваща, макар да не правеше разлика между двете. Не обръщаше внимание на разликите.

Живееше като в сън. Умря, изпълнена с надежда.

 

 

Джоун Дидиън (1934 – 2021) е американска писателка – авторка на романи, филмови сценарии, публицистични текстове със социално-политическа насоченост и др. Литературната й кариера започва като студентка в Университета „Бъркли“, след като печели награда за есе, спонсорирана от списание „Вог“. Дидиън е сред водещите представители на т.нар. Нова журналистика, а творчеството й се свързва с контракултурата на шестдесетте години на XX век и Холивудския лайфстайл. Лауреат е на многобройни престижни литературни награди, сред които и американската Национална литературна награда за нехудожествена литература (National Book Award) през 2005 г., присъдена й за „Годината на магическото мислене“ (изд. „Лист“, 2021). През 2013 г. президентът Барак Обама връчва на Джоун Дидиън Националния медал за хуманитаристика.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах