20.00 лв. 12.00 лв.

Вавилон

Дата на излизане: 25 октомври 2022 г.
Обем: 176 страници
Формат: 13,5х18,5 см
Корица: мека

20.00 лв. 12.00 лв.

Не сме предупредени за непоправимото…

***

Прехвърлила шейсет, Елизабет Жоз прелиства страниците на живота си. Картините от младостта ѝ се редуват със спомен отпреди две години, когато събира приятели и съседи на пролетно парти, а то завършва с убийство.
Престъпление от страст или черна комедия, в която един кротък човечец, жертва на модата, изведнъж удушава половинката си?

„Вавилон” е история за самотата и изгнаничеството вътре в нас самите. През 2016 г. романът е отличен с наградите „Ренодо” и „Гонкур на учениците от гимназията”.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах