20.00 лв. 16.00 лв.

Скитник между звездите

Дата на излизане: 11.12.2022 г.
Превод: Димитър Подвързачов
Корица: Виктория Николова
Обем: 400 страници
Размер: 13х20 см
Корица: мека

20.00 лв. 16.00 лв.

Защото животът е реалност и тайна. Животът съвсем не е просто химическо изменение на материята. Животът устоява. Животът е огнена нишка, неизменна при всички метаморфози на материята. Аз знам това. Аз съм животът. Аз съм преживял десет хиляди поколения. Аз съм преживял милиони години. Аз съм обладавал множество тела. Аз, господарят на това множество тела, съм оцелял. Аз съм животът. Аз съм неугасима искра, която вечно пламти и учудва, вечно твори своята воля и я излива в натрупване на материи, наричани тела, които му служат за временна обител.

Джон Грифит Чейни, с псевдоним Джек Лондон, е роден през 1876 година в Сан Франциско. Образованието си започва сам, в обществените библиотеки. Когато става на деветнайсет, успява да премине целия гимназиален курс за една година и постъпва в Калифорнийския университет в Бъркли, Калифорния. След година обаче напуска, обхванат от Клондайкската златна треска. Животът му е изпълнен с трудности, превратности и събития, които се превръщат в основа за неговите разкази и романи. Сред най-известните му произведения са „Дивото зове“, „Белият зъб“, „Мартин Идън“ и „Желязната пета“. „Скитник между звездите“ е изпълнената с фантастични и мистични елементи история на осъдения на смърт Даръл Стендинг, който намира начин да избяга от ужасите и мъченията на строго охранявания затвор „Сан Куентин“. Прототип е затворникът Ед Морел, с когото Джек Лондон се е запознал, след като е участвал в кампания за освобождаването му от затвора „Сан Куентин”.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах