9.98 лв. 8.00 лв.

Вдовицата и папагалът

Илюстрации: Чавдар Николов

Подходяща за: 7-12 години
Дата на излизане: 26.05.2017 г.
Обем: 40 страници
Формат: 21,5×21,5 см
Корица: мека

9.98 лв. 8.00 лв.

Почукването се повторило три пъти. Госпожа Гейдж скокнала от леглото колкото могла по-бързо и се приближила до прозореца. Там, за нейна най-голяма изненада, кацнал на перваза, стоял един огромен папагал. Дъждът бил спрял, нощта била ясна и лунна.
Отначало тя много се изплашила, но скоро разпознала сивия папагал Джеймс и страшно се зарадвала, че е успял да се спаси от огъня.

За авторката:

Вирджиния Улф (1882-1941) е родена под името Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е важен представител на модернизма в литературата. Най-известните й творби са романите „Мисис Далауей”, „Към фара” и „Орландо”. Пише детската история „Вдовицата и папагалът” за семейния вестник, който издава 12-годишният й племенник Куентин.

За илюстратора:

Чавдар Николов (1959) е сред най-известните и най-цензурирани карикатуристи в България. Част е от „Дружеството на невъзпитаните карикатуристи”, което издава вестника за злободневна сатира „Прас-прес”. Носител е на втора награда в категория „Редакционна карикатура“ на международния конкурс „Уърлд прес картун“.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах