25.00 лв. 20.00 лв.

Верният читател и минзухарът

Дата на излизане: 5.12.2022 г.
Обем: 478 страници
Размер: 13х20 см
Корица: твърда

25.00 лв. 20.00 лв.

Истинският читател е по същество млад човек с огромно любопитство, човек на идеите, непредубеден и общителен, за когото четенето прилича повече на енергична разходка на открито, отколкото на самотно уединение в кабинет; той крачи по стръмния път, изкачва се все по-нависоко и по-нависоко, докато вече едва вдишва разредения въздух; тоест за него четенето изобщо не означава заседнал живот.

 

Вирджиния Улф (1882 – 1941) е британска романистка, есеистка, издателка и феминистка. Смята се за една от най-изтъкнатите представителки на модернима в литеатурата. Част е от кръга Блумсбъри, влиятелна група литератори и хора на изкуството. Най-известните й книги са „Мисис Далауей“, „Вълните“, „Към фара“ и „Орландо“. „Верният читател и
минзухарът“ съдържа част от най-добрите й есета.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах