22.00 лв. 15.40 лв.

Актриса

Дата на излизане: 08.11.2021 г.
Превод : Стела Джелепова
Корица: Моника Вакарелова
Обем: 360 страници
Формат: 70/100 x 108
Корица: мека

22.00 лв. 15.40 лв.

Нора пише книга за майка си – знаменитата ирландска актриса Катрин О‘Дел. Разказът за живота й се преплита със собствената история на Нора и с бурната история на модерна Ирландия. Ан Енрайт разгръща вечната тема за отношенията между майка и дъщеря в роман за славата и нейните сенчести страни, за обичта и насилието, за вътрешното опустошение и надеждата. Читателят е въвлечен в едно завладяващо пътуване в спомените: понякога забавно, понякога болезнено. Дали то ще открие истината за изгубените любими хора и за това кои сме ние без тях?

„Оголен от всякаква сантименталност, резултатът е критика, изповед, любовно писмо – и още един блестящ роман от Ан Енрайт.“ (Рон Чарлз, „Уошингтън Поуст“)

„Опияняващ.“ (Мери Гордън, „Ню Йорк Таймс“)

„Смес от лирична проза, непосредственост, топлина и емоционална дълбочина.“ („Къркъс Ривюс“)

Ан Енрайт е ирландска писателка, авторка на романи, разкази и есеистична проза. Родена е в Дъблин през 1962 г., където завършва английска литература и философия в „Тринити Колидж“. Романът й „Събирането“ е удостоен с наградата „Ман Букър“ през 2007 г. „Актриса“ е седмият й роман, селектиран в дългия списък на престижната британска Женска награда за художествена литература  (2020 г.).

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах