9.99 лв. 6.99 лв.

Манго и Бамбам: Малка тапирска беда

Подходяща за: 3-8 години
Дата на излизане: 18.12.2020 г.
Превод: Стефан Радев
Илюстрации: Клара Вулайъми
Обем: 144 страници
Формат: 13×18,5 см
Корица: мека

9.99 лв. 6.99 лв.

Манго Всичкова е чудо-момиче, което живее в големия забързан град с татко си и своя необикновен приятел – тапира Бамбам. Таткото е все зает и момиченцето е самотно и все заето с джудо, уроци по флейта, шах, плуване и много други занимания, докато един ден не среща Бамбам на едно кръстовище. Тапирът е уплашен, но обича бананови палачинки, така че заживява с Манго и татко й. Така започва приятелството между двамата в първата книга от поредицата за смелото момиченце и тапира – “Манго и Бамбам: Съвсем НЕ-прасе”. Сега излиза третата история за двамата приятели, в която те отново се впускат в приключения – “Манго и Бамбам: Малка тапирска беда”.

Този път от далечната родина на Бамбам пристига неговия малък сладък братовчед, който е склонен да забърква бели и да оставя друг да носи отговорност за тях. А този друг все е Бамбам. В крайна сметка малкият Гунтур заминава за Холивуд, за да стане звезда, а нашият тапир се разболява. Манго обаче е смело и самоотвержено момиче и може да се справи с всичко – дори с мистериозна болест, която се лекува с рядък плод.

Поли Фейбър живее в Лондон със семейството си и двете котки. Пише историите си за деца на компютър, защото има много грозен почерк. Обича шоколадов пудинг, гореща вана, рози, да кара колело и да гали понита.

Клара Вулайъми също е родена в Лондон. Дъщеря е на прочутата илюстраторка и авторка на детски истории Шърли Хюз. Започва да илюстрира книги, след като се раждат нейните момиченца. Прозорецът на разхвърляната стая, в която работи, гледа към гора. В нея тя рисува, реже, лепи, гледа през прозореца и измисля истории. Отглежда морски свинчета. Обича копчета, жилетки, канцеларски материали, препечени филийки и да пътува с влак и да си бъбри с различни хора.

Стефан Радев е роден в Пловдив и както много хора днес – живее другаде. На един шумен булевард в София, който може без много заобикаляне да заведе до Пловдив всекиго. Обича да става рано, да яде юфка с масло и да плува. Най-любимо му е лятото на село, където има баба, дядо и домати. Обаче още по-любимо му е да си седи и да си превежда. Понякога пише стихове, друг път – чете. Кафето си пие без захар, но книгите предпочита с картинки.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах