12.98 лв. 9.08 лв.

Бяла приказка

Илюстрации: Милена Вълнарова

Подходяща за: 5-12 години
Дата на излизане: 10.12.2017 г.
Илюстрации: Милена Вълнарова
Обем: 56 страници
Формат: 21,5×21,5 см
Корица: мека

12.98 лв. 9.08 лв.

Откъс

Казва се „приятел пръв“,
но защо е той такъв?
Затова, че пръв полита
в огъня да те спаси;
пръв и без да се запита
прав ли си, или не си.

За автора:

Валери Петров (1920-2014) е роден с името Валери Нисим Меворах. Той е сред най-прочутите български поети, сценаристи и драматурзи. Познат е и като преводач на пиесите на Шекспир. „Бяла приказка” е първата от неговите „Пет приказки”. Тя многократно е поставяна в театъра.

За илюстратора:

Оформлението на списание „Ритъм” от най-силните му години и в най-разпознаваемия му вид е на Милена Вълнарова. Нейният новаторски стил в дизайна е оценен с награди в Япония и Корея. Има специално отношение към типографията и това личи. Напоследък рисува (или може би сглобява) корици на книги.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах