9.98 лв. 6.99 лв.

Съвет към малките момичета

Илюстрации: Капка Кънева

Подходяща за: 3-10 години
Дата на излизане: 21.07.2017 г.
Обем: 40 страници
Формат: 21,5×21,5 см
Корица: мека

9.98 лв. 6.99 лв.

Изчерпан

Винаги помнете, че вашите родители са тези, на които дължите храната си, както и привилегията да си стоите у дома и да пропуснете училище, когато сте болни.

За автора:

Марк Твен (1835 – 1910) е сред най-прочутите писатели за деца. Роден е след преминаването на Халеевата комета и умира ден след завръщането й. Неговите истории, особено за Том Сойер и Хъкълбери Фин, обикновено четат пораснали момичета и момчета. „Съвет към малките момичета” е шеговито обръщение към по-невръстните.

За илюстратора:

Капка Кънева предпочита да работи с хартия, ножица и фотоапарат. Преподавател е в катедра “Книга и печатна графика” в Националната художествена академия. Наскоро имаше самостоятелни изложби в Берлин, Екатерининбург и София, а наградите й стават все повече. През последната година тя взе приз и от Осмото международно триенале на сценичния плакат за плакатите „Хамлет” и „Саломе”. Международните признания за нейната работа е трудно да бъдат изброени.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах