12.98 лв. 10.38 лв.

Момчета

Подходяща за: 8-12 години
Дата на излизане: 17.05.2021 г.
Превод: Боряна Даракчиева
Илюстрации: Алисия Санча
Обем: 40 страници
Формат: 21,5×21,5 см
Корица: мека

12.98 лв. 10.38 лв.

– А знаете ли кой съм аз?

– Господин Чечевицин.

– Не. Аз съм Монтигомо Ястребовия нокът, вожд на непобедимите.

Маша, най-малката от момичетата, го погледна, после погледна към прозореца, зад който вече се спускаше вечер, и каза замислено:

– А ние вчера ядохме леща.

Антон Павлович Чехов (1860 – 1904) е руски писател и драматург, по професия лекар. За краткия си живот той създава около 900 произведения, най-вече хумористични разкази, пиеси и повести, които се превръщат в класически произведения на световната литература. Въпреки това той никога не се отказва да лекува хората. Разказът “Момчета” публикува за пръв път през 1902 година.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах