25.00 лв. 20.00 лв.

Орландо

Дата на излизане: 3.05.2023 г.
Обем: 352 страници
Размер: 13х20 см
Корица: твърда

25.00 лв. 20.00 лв.

„Един милион свещи” горяха в него без той лично да си е дал труда да запали и една от тях. Вървеше като благороден елен без да има нужда да се замисля за походката си. Говореше с обичайния си глас, а ехото отекваше сякаш сребърен гонг. Затова и слуховете не спираха да кръжат около него. Много жени и неколцина мъже го обожаваха. Не беше нужно да говорят с него, нито дори да го виждат; те го извикваха в мислите си, особено когато пейзажът беше романтичен, когато слънцето залязваше – силует на благородник с копринени чорапи. Овчари, цигани и магаретари до ден-днешен пеят песни за английския лорд, „който хвърли изумрудите си в кладенеца”.

 

Вирджиния Улф (1882 – 1941) е британска романистка, есеистка, издателка и феминистка. Смята се за една от най-изтъкнатите представителки на модернизма в литературата. Част е от кръга Блумсбъри, влиятелна група литератори и хора на изкуството. Най-известните й книги са „Мисис Далауей“, „Вълните“, „Към фара“ и „Орландо“. През 1992 г. актрисата Тилда Суинтън влиза в ролята на Орландо в най-известната екранизация по романа.

Награди

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.) За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите.

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“. През 2019-а поредицата отново получи награда “Хр. Г. Данов” в категория “Книга за деца”.

Вижте още

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах