Всички новини

Изложбата “РазЛИСТи класиката” гостува в Добрич

  Изложбата “РазЛИСТи класиката” с част от илюстрациите от поредицата “Детски шедьоври от велики писатели” гостува в Дом-паметник “Йордан Йовков” в… Още »

Мая Анджелоу – на монетата от 25 цента

Мая Анджелоу стана първата чернокожа жена, чийто лик се появява върху паричен знак. Поетесата и активист за човешки права, която българските… Още »

„Коледата на Мог” и в стихове от Мария Донева

  По традиция поетесата Мария Донева превежда историите на котката Мог и в стихове. Ето как звучи римувана „Коледата на Мог”:… Още »

Награди за преводачите на “Лист”

  Две от наградите за постижения в художествения превод, връчвани от Съюза на преводачите, отидоха за работата по книги, излезли с… Още »

“Сцени от един семеен живот” на Бергман отново на екран в нова версия

Нова версия на “Сцени от един семеен живот” на Ингмар Бергман ще тръгне по HBO от 13 септември 2021 г. Модерната… Още »

Празнуваме 5 години с изложба

Книга по книга станахме на 5 години! Празнуваме рождения си ден с изложба и 30% намаление на заглавията от каталога ни.… Още »

„История на българското изобразително изкуство” бе официално представена

„История на българското изобразително изкуство” от Кирил Кръстев дебютира в обществото в балната зала на Двореца – Националната галерия на 29… Още »

От последния месец

Изложбата “РазЛИСТи класиката” гостува в Добрич

 

Изложбата “РазЛИСТи класиката” с част от илюстрациите от поредицата “Детски шедьоври от велики писатели” гостува в Дом-паметник “Йордан Йовков” в Добрич.

Малки и големи читатели от града ще се срещнат с Джеймс Джойс, Мери Шели, Е. Е. Къмингс, Даниил Хармс, Марк Твен, Осип Манделщам, Оскар Уайлд, Валери Петров, Вирджиния Улф, Гъртруд Стайн и Анатол Франс, но както са видели техните детски истории Любен Зидаров, Чавдар Николов, Свобода Цекова, Дамян …

Още »

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах