Всички новини

Мог забраваната и в стихове от Мария Донева

  Когато поетеса се вдъхнови от книга, може да я преведе и в стихове. Така се случи с превода на Мария… Още »

Коледни книги от „Лист” на живо в +това

Специална коледна колекция с книги на „Лист” се предлагат в +това от 7 до 20 декември. Известното място за арт срещи… Още »

Две награди за Лист от съюза на преводачите

Две от наградите на Съюза на преводачите в България се наредиха до поредицата призове, които издателство „Лист” получи през последните години.… Още »

Аз чета “Лято” на Али Смит върху “Един човек”

„Аз чета „Лято” на Али Смит – първият сериозен коронавирус роман” се изписва върху тялото на гигантския човек, който се издигна… Още »

Сандра Сиснерос с наградата ПЕН/Набоков

Сандра Сиснерос, авторка на култовия роман „Къщата на улица Манго”, е тазгодишната носителка на наградата ПЕН/Набоков, обявиха от американския ПЕН-клуб. Тя… Още »

Втори „Пулицър“ за Колсън Уайтхед

Американският писател Колсън Уайтхед дублира наградата си „Пулицър“ и се нареди сред малцината, печелили престижното отличие за белетристика с две последователни… Още »

Две сови “Хр. Г. Данов” за “Лист”

Две наградите от две номинации „Христо Г. Данов” – най-високите отличия в областта на книгоиздаването у нас, получи издателство „Лист”. В… Още »

От последния месец

Мог забраваната и в стихове от Мария Донева

 

Когато поетеса се вдъхнови от книга, може да я преведе и в стихове. Така се случи с превода на Мария Донева на „Мог забраваната” от Джудит Кер. По този начин прочутата поетеса дава възможност на родителите да четат книгата по повече от един начин. И на малчуганите никога да не им омръзне историята за Мог, най-завеяната котка. Ето как звучи в стихове:

Мог забраваната

от Джудит Кер превод в …

Още »

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах