Всички новини

Проф. Арнаудова с наградата на София

Изтъкнатата музиковедка получи наградата на Столична община за книгата си „Златният век на българската опера”   Първата дама на музикалната критика,… Още »

Салман Рушди пред Любомир Илиев: Върху свободата на словото се гради всичко останало

Покушението над Салман Рушди на 12 август по време на лекция в САЩ потресе литературния свят. Години наред британският писател от… Още »

“Златният век на българската опера” събра меломаните в книжарница

Вечерта, посветена на “Златният век на българската опера” събра най-запалените меломани в книжарница. На 2 юни изтъкнатата изследователка проф. Боянка Арнаудова… Още »

Изложбата “РазЛИСТи класиката” гостува в Добрич

  Изложбата “РазЛИСТи класиката” с част от илюстрациите от поредицата “Детски шедьоври от велики писатели” гостува в Дом-паметник “Йордан Йовков” в… Още »

Мая Анджелоу – на монетата от 25 цента

Мая Анджелоу стана първата чернокожа жена, чийто лик се появява върху паричен знак. Поетесата и активист за човешки права, която българските… Още »

„Коледата на Мог” и в стихове от Мария Донева

  По традиция поетесата Мария Донева превежда историите на котката Мог и в стихове. Ето как звучи римувана „Коледата на Мог”:… Още »

Награди за преводачите на “Лист”

  Две от наградите за постижения в художествения превод, връчвани от Съюза на преводачите, отидоха за работата по книги, излезли с… Още »

От последния месец

Проф. Арнаудова с наградата на София

Изтъкнатата музиковедка получи наградата на Столична община за книгата си „Златният век на българската опера”

 

Първата дама на музикалната критика, както приятели и почитатели определят проф. Боянка Арнаудова, получи наградата на София. Призовете за ярки постижения в областта на културата бяха връчени на церемония в Софийската градска галерия. Проф. Арнаудова беше отличена за книгата си „Златният век на българската опера” в категория „Критика и журналистика в областта на културата”. …

Още »

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах